Introductie


Over de ontwerper Peter George d’Angelino Tap
Couturier, industrieel ontwerper, kunstenaar en Pulchri-bestuurslid, zo beschrijft de journaliste Vera de Jonckheere Peter George d’Angelino Tap in 2014. De creaties van deze veelzijdige ontwerper laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje stoppen. Uitgangspunt is de naaldkunst en de unieke benadering van het patroon. Van schets tot gewaad: zijn werk kenmerkt zich door een perfectionistische ambachtelijke vaardigheid.

Met visionaire zwier beweegt d’Angelino Tap zich op nieuwe artistieke paden. De ontwerpen overstijgen mode en textiel, ze raken aan design en andere kunsten zoals de literatuur en de muziek. Talloze projecten, shows, internationale operaproducties en tentoonstellingen gaf hij de afgelopen dertig jaar kleurrijk gestalte.

Vaak zijn de creaties geĂ¯nspireerd op een bijzondere aanleiding. Peter George d’Angelino Tap is onder meer bekend van de opdracht die hij kreeg van het Nationaal ComitĂ© 200 jaar Koninkrijk: Panta Rhei, waarvan het project ‘Kronen als kragen en kragen als kronen’ deel uitmaakte. De première vond plaats in aanwezigheid van Z.M. de Koning. Het vormt een grote uitdaging om alle symboliek te ontdekken die d’Angelino Tap in zijn ontwerpen verwerkt.

Peter George d’Angelino Tap is geboren in ’s-Gravenhage en werkt al weer vele jaren in deze stad. Pulchri Studio, het statige pand dat Hendrik Willem Mesdag ooit aankocht voor de Haagse kunstenaarsvereniging, is één van zijn favoriete expositieruimtes. Panorama Mesdag was zijn eerste belangrijke museumervaring.