Home


Flyer Schering en InslagSCHERING EN INSLAG
Peter George d’Angelino Tap/ Splinter Chabot

17  Oktober 2021
Zondag
17:00
Beeld en Geluid Den Haag
Zeestraat 82
Den Haag

17 oktober 2021 Museum Beeld en Geluid Den Haag in het kader van The Hague Fashion Week. Voor tickets gaat u naar de website van Museum Beeld en Geluid Den Haag

Ontwerper, sartorial-kunstenaar Peter George d’Angelino Tap spreekt over recent werk in een tweegesprek met schrijver/presentator Splinter Chabot. Dit onder de titel ‘Schering en Inslag’

Volgens Chabot is iedereen een kunstenaar. In de visie van d’Angelino Tap is de kunstenaar een ingewikkeld weefsel, de schering is de vakkennis, de inslag de inspiratie waarin de kunstenaar zijn creativiteit combineert met zijn intellectuele en fysieke kennis, zijn inspiratie, en deze in zijn of haar kunst verweeft. Om het even welke discipline de kunstvorm of het materiaal vertegenwoordigd.

Al meer dan 10 jaar ontwerpt en maakt hij de outfits voor pianovirtuozen Lucas en Arthur Jussen. In 2018 was een van de hoogtepunten op hun kalender het live-concert dat ze gaven voor het ‘Grachten-festival’ in Amsterdam, maar niet minder opmerkelijk waren de transparante pakken die de broers tijdens hun Holland-festival optreden in het Concertgebouw droegen.

Schrijver, presentator/programma- opiniemaker en politieke junk Splinter Chabot opende met zijn televisieprogramma Splinter in de politiek deuren die voor anderen gesloten bleven. Hij verschijnt regelmatig in programma’s als Op1, en Jinek. Splinter debuteerde in 2020 met zijn uiterst succesvolle roman ‘confettiregen’. Tevens presenteerde hij in dat jaar de eerste serie van de talkshow die zijn naam draagt op NPO. Sinds 2019 wordt door hij Peter George gekleed. Hij is verkozen tot ‘best geklede man van Nederland’.

Al in 1983 toonde de ontwerper zijn eerste ‘mode’ collectie op de tonen van ’Çarmina Burana’. Inmiddels bijna vier decennia toont hij zijn eigenzinnige werk op de catwalk in Parijs, Berlijn en DĂ¼sseldorf.

Voorts heeft deze veelzijdige ontwerper voor de vormgeving en regie van een aantal opera’s getekend.  De Bellini Opera, Bianca en Fernando is opgevoerd in Zwitserland in 2016 en 2017. In 2019 regisseerde hij de Opera I due Foscari, van Verdi, wederom als totaalkunstwerk.

Een onnoembare hoeveelheid exposities tonen steeds de diverse aspecten uit het oeuvre van deze ontwerper. Zijn Sartorial Statues (kleermakers standbeelden) worden veelvuldig getoond tegen een achtergrond van monumentale wandkleden die eveneens door deze kunstenaar ontworpen en gemaakt worden.

De muzen spreken tot de wereld middels kunstenaars, zij zijn het die de kunsten weven op het getouw van de tijd.